Film

Zade Rosenthal

Star Trek Into Darkness. Regie: J.J. Abrams.

NRC HandelsbladEen aaneenrijging van eentonige actiescènes zonder de humor en de aardige subplots van de eerdere Star Trek-film van regisseur Abrahams. Stark trek Into Darkness is meer rondje om de kerk dan een onverschrokken reis naar de verre, verre uithoeken van het universum.**

De TelegraafDe intergalactische klopjacht levert een opwindend schouwspel op dat op alle fronten bevredigd. De special effects zijn overweldigend. De even onderkoelde als huiveringwekkende schurk die Benedict Cumberbatch neerzet is nu al een van de fijnste filmschoften van 2013.****

The Hollywood ReporterNa een goede indruk te hebben gemaakt met zijn eerdere films, werkt Abrahams hier in een beperkter en minder fantasierijk register; er is weinig dat verwijst naar een eigen stijl of een hoge vlucht van de verbeelding. Er is zelfs geen hint van een creatieve invulling.