Dit is een artikel uit het NRC-archief

Media

Na 33 jaar einde aan literair tijdschrift ‘Kort Verhaal’

Literair tijdschrift Kort Verhaal stopt, zo weet Tzum. Een jaar geleden stelde schrijver en redacteur Thomas Verbogt nog dat het tijdschrift, ondanks bezuinigingen, gered kon worden.

Het einde van het literair tijdschrift is een direct gevolg van overheidsbezuinigingen. Het Nederlands Letterenfonds stopte begin dit jaar met de subsidie van twaalf literaire tijdschriften, waaronder Kort Verhaal (voorzetting van De tweede ronde). Het tijdschrift liep daardoor 30.000 euro mis. Dat gemis is het tijdschrift nu noodlottig geworden.

Boekenblog Tzum meldt dat er voor abonnees een afscheidsmiddag gehouden zal worden op 16 juni in Amsterdam. Tijdens die middag zullen Michiel Heijungs, Lisette Lewin, Philip Snijder en Lodewijk Wiener een kort verhaal voordragen.