Volop zon

Met een noordoostelijke wind is nog iets warmere lucht het land binnengestroomd. Als de wind in de loop van het weekeinde weer naar de noordhoek terugdraait, wordt het een paar graden koeler door de aanvoer van lucht over de vrij koude zee. Verder valt er, dankzij de invloed van een hogedrukgebied, de eerstkomende dagen (vrijwel) geen regen.

Donderdagavond is het vooral in het binnenland nog enige tijd aangenaam warm. Uiteindelijk daalt de temperatuur in de nacht naar vrijdag tot tussen 10 en 13 graden, in het noordoosten wordt het iets koeler. Daarbij is het helder en waait er een zwakke tot matige noordoostelijke wind.

Vrijdag verandert het weer ten opzichte van de afgelopen dagen nauwelijks. Dus opnieuw schijnt de zon volop, met in het binnenland in de middag hooguit enkele vriendelijke stapelwolken. Het blijft dus droog. De temperaturen zijn zeker in het binnenland nog zomers, met maximumwaarden van veelal 20 tot 25 graden. Aan de kust zorgt de matige noordelijke wind opnieuw voor minder warm weer: maxima van 15 tot 20 graden, op de Wadden rond 14 graden.

In het weekend zijn vooral de noordelijke regio’s gevoelig voor grijze wolken van boven de Noordzee. En op zondag zou later in het zuiden een lokale bui kunnen ontstaan. Maar verder is het droog en wordt het geleidelijk een paar graden koeler.