Treinverkeer Gouda weer op gang na bommelding

Het station van Gouda is vanmiddag ontruimd vanwege een bommelding. Van en naar Gouda rijden op last van de politie sinds 14.45 uur geen treinen, meldt de NS. Ook het Huis van de Stad, het nieuwe gemeentehuis zou ontruimd zijn.

Naar verwachting blijft het station tot zeker 17.00 uur gesloten.
Naar verwachting blijft het station tot zeker 17.00 uur gesloten. Flickr / ctsnow

Het station van Gouda is vanmiddag bijna drie uur lang ontruimd geweest vanwege een bommelding. Van en naar Gouda reden op last van de politie sinds 14.45 uur geen treinen. Ook het Huis van de Stad, het nieuwe gemeentehuis zou ontruimd zijn.

Twitter avatar 112REG 112Rijn & Gouweland Station Gouda is zojuist vrijgegeven door de politie. Er is niets aangetroffen #bommelding

De politie stelde een onderzoek in op het station nadat via 112 een bommelding binnenkwam. Uiteindelijk werd door explosievenverkenners nergens in de directe omgeving een bom aangetroffen.

Veel vertraging door ontregeld OV

Reizigers tussen Rotterdam Centraal en Amersfoort moesten omreizen via Schiphol en die tussen Roosendaal en Utrecht Centraal via Den Bosch. De vertraging liep op tot minstens een uur. De verwachting was dat het spoor tot 19.00 uur gesloten bleef maar rond half zes werd het treinverkeer weer op gang gebracht.

Treinreizigers moeten nog wel rekening houden met een langere reistijd.