IJzersterke Williams laat niets heel van Errani op weg naar finale Parijs

Een zeer geconcentreerde Williams liet geen enkele twijfel bestaan over wie de sterkste was in deze halve eindstrijd.
Een zeer geconcentreerde Williams liet geen enkele twijfel bestaan over wie de sterkste was in deze halve eindstrijd. AFP / Kenzo Tribouillard

Zo’n drie kwartier had Serena Williams vanavond nodig om de eindstrijd van Roland Garros te bereiken. In de halve finale tegen Sara Errani liet de Amerikaanse geen enkele ruimte voor twijfel over wie de finaleplaats toekwam: 6-0 en 6-1.

Williams komt in de finale uit tegen Maria Sjarapova. De ‘Queen of Scream’ had het vanmiddag in haar halve finalepartij tegen Victoria Azarenka beduidend moeilijker: 6-1, 2-6 en 6-4.

Voor Williams is het pas haar tweede finaleplaats in Parijs. De winnares van 2002 verloor vorig jaar op het Franse gravel zelfs al in de eerste ronde. Een overwinning op titelverdedigster Sjarapova zou haar zestiende grandslamtitel betekenen.

Errani, vorig jaar verliezend finaliste, leverde op weg naar de halve finale slechts één set in. Die goede statistieken bleken tegen Williams niets waard. De Amerikaanse stuurde de Italiaanse met haar harde slagen alle kanten op. Na amper 45 minuten was de overwinning een feit.