Opinie

Verstrooid

Een jaar na het overlijden van mijn broer waren wij, broers en zussen, er aan toe om zijn as uit te strooien. De avond ervoor was ik thuis druk in de weer in de keuken toen ik gebeld werd door een vriendin. We kletsten wat heen en weer en kwamen te spreken over de komende

Een jaar na het overlijden van mijn broer waren wij, broers en zussen, er aan toe om zijn as uit te strooien. De avond ervoor was ik thuis druk in de weer in de keuken toen ik gebeld werd door een vriendin.

We kletsten wat heen en weer en kwamen te spreken over de komende ‘uitstrooidag’.

Terwijl ik de pannen in de gaten hield, de knoflook perste, de uien sneed, vertelde ik dat we een mooi plekje voor hem hadden gevonden waar iedereen zich in kon vinden.

„Waar dan?”, vroeg mijn vriendin. „In de vuilnisbak”, zei ik verstrooid.

Het was heel even stil, toen vroeg ze: „En bij wie gaan jullie het doen?”

Anne-Miek Hermsen