‘Nieuwe naam De Slegte/ Selexyz uitgelekt’

mogelijke nieuwe naam en logo van De Slegte/ Selexyz

Drie weken vóór de officiële bekendmaking lijkt mustreads.nl achter de nieuwe naam gekomen te zijn van de samengevoegde boekhandels De Slegte en Selexyz. Ze vonden de naam in het Benelux Merkenregister. De nieuwe naam luidt ‘Polare’.

Mustreads.nl meldt verder dat de moedermaatschappij van De Slegte en Selexyz, DSS Holding, op 15 april 2013 de nieuwe merknaam in het Benelux Merkenregister heeft laten registreren. Het logo werd ook vastgelegd (zie hierboven).

Verder is er ook een domeinnaam (Polare.nl) en een Twitteraccount (@PolareNL). De vondst is pikant, aangezien Paul Dumas, CEO van DSS Holding en eigenaar van investeringsmaatschappij ProCures, recentelijk aangaf dat de nieuwe naam op 21 juni bekendgemaakt zou worden.

Bart Maussen, woordvoerder van ProCures, geeft per telefoon aan de nieuwe naam niet te willen bevestigen:

‘Het enige wat ik wil zeggen is dat we vrijdag de 21ste de naam bekend gaan maken. Ik heb begrepen dat er meerdere namen, en meerdere logo’s, de ronde doen. Ik ga daar nu verder niets over zeggen. Dat wil ik heel graag spannend houden.’

In maart van 2012 viel het doek voor Selexyz en werd bekend dat de grootste boekhandelketen van Nederland samen zou gaan met De Slegte, de boekhandelketen gespecialiseerd in tweedehands boeken. De eerste fusieboekhandels openden in november vorig jaar de deuren.

De verkoop van boeken daalde de afgelopen jaren met gemiddeld 15 procent per jaar. In 2012 werd van alle verkochte boeken in Nederland zo’n 72 procent verkocht in de boekhandel. Verder werd 25 procent online gekocht en kocht 3 procent van de lezers hun boek digitaal. De fusie van Selexyz en De Slegte had verstrekkende gevolgen voor zowel het aantal fysieke boekhandels als het aantal werknemers van het concern. Van de in totaal 26 Selexyz boekhandels en De Slegte boekhandels blijven er 13 over. In totaal verliezen 140 mensen hun baan.