Drijfveren van criminelen fascineren me Kantine

„Op jonge leeftijd was ik al een groot fan van de Amerikaanse televisieserie CSI. Dat mensen tot de verschrikkelijkste dingen in staan zijn en daar soms niet eens spijt van hebben… de drijfveren achter criminaliteit fascineren me. Mede om die reden ben ik psychologie gaan studeren met een minor criminologie en daarna de master conflict, risico en veiligheid.

„Mijn afstudeeronderzoek heb ik uitgevoerd bij de verslavingsreclassering. Ik onderzocht de samenwerking tussen de reclassering en de politie en concludeerde onder meer dat er in de meeste gevallen te weinig persoonlijk contact is tussen deze instanties. Vorige maand ben ik cum laude afgestudeerd.

„Om wat bij te verdienen tot ik een echte baan heb gevonden werk ik nu als interviewer voor een onderzoek naar criminaliteit. Daarvoor ga ik onder andere bij ex-justitiabelen op huisbezoek. Dat is spannend want het zijn soms mensen die grote misdaden gepleegd hebben en dan stel ik ze ook nog eens vervelende vragen.

„Het liefst zou ik werken bij een organisatie die gericht is op maatschappelijke onderwerpen, zoals veiligheid, zorg of onderwijs. Die thema’s vind ik belangrijk en ik zou graag bijdragen aan de verbetering ervan, bijvoorbeeld als beleidsmedewerker of onderzoeker.

„Met een ‘honoursprogramma’ aan de universiteit heb ik me gespecialiseerd in het doen van onderzoek. En omdat ik in het bestuur zat van dat programma heb ik mijn leiderschapskwaliteiten goed kunnen ontwikkelen. Ik was er onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuw penningmeestersysteem.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Jessica Steur? Mail naar werk@nrc.nl