KLM-steward in Singapore vast wegens drugssmokkel

Foto ANP / Lex van Lieshout

Een Nederlandse KLM-steward is in Singapore opgepakt voor smokkel van harddrugs. Volgens De Telegraaf gaat het om een cabinemedewerker die na een vlucht op zijn hotelkamer bij een politie-inval is aangehouden voor harddrugssmokkel. In Singapore staat daar de doodstraf op.

KLM bevestigde aan de krant dat een cabinemedewerker van KLM vastzit in Singapore wegens verdovende middelen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt aan Novum dat de man bijstand van de Nederlandse ambassade krijgt.

In Singapore geldt vanaf vijftien gram de doodstraf. In 1994 werd de Nederlandse zakenman Johannes van Damme in Singapore opgehangen nadat hij schuldig was bevonden aan heroïnesmokkel. Daarmee was Van Damme de eerste Europeaan die sinds de onafhankelijkheid van Singapore in het land werd opgehangen. In een dubbele bodem in zijn koffer was ruim vier kilo gevonden. Van Damme beweerde dat hij onschuldig was en was gebruikt door een zakenpartner.