Voetbalduel in Alphen ontaardt in knokpartij

Foto Hollandse Hoogte / Pim Ras

Na een beslissingswedstrijd tussen Alphense Boys en Haaglandia (0-1) zijn vanmiddag spelers en supporters met elkaar op de vuist gegaan. De politie verrichtte drie aanhoudingen; twee mensen raakten gewond. Lokale radiozender Alphen Stad FM deed verslag op de radio toen het uit de hand liep. “Jongens, jongens, stop hier toch mee!”

Na het laatste fluitsignaal zochten supporters van de thuisclub spelers en supporters van Haaglandia (uit Rijswijk) op. Volgens de radiozender werd een speler van de uitclub tegen zijn hoofd getrapt terwijl hij op de grond lag. Kees Jansma, perschef bij het Nederlands elftal en ‘boegbeeld’ bij Alphense Boys, zou geprobeerd hebben de boel te sussen.

Volgens persbureau Novum, dat een woordvoerder van de politie sprak, waren er tien tot vijftien mensen betrokken bij de vechtpartij.

De politie - aanwezig met wapenstokken en honden - greep in en arresteerde drie mensen. Twee mensen raakten gewond. De Rijswijkse fans, spelers en ouders moesten bij het vertrek uit Alphen begeleid worden.

In oktober werd een team van Haaglandia geschorst na een vechtpartij, waarbij een tegenstander zwaargewond raakte.