Wortels in hippiecultuur

None

Somerset, Engeland26 t/m 30 juniglastonburyfestivals.co.uk

Het is wishful thinking, want het Engelse Glastonbury is net als andere jaren volledig uitverkocht. Maar op welk ander festival vind je de Rolling Stones én DJ Don Letts, Chic én Tyler The Creator, The Bootleg Beatles én nieuwe sensatie Haim? Het vijfdaagse Glastonbury op het land van Michael Eavis heeft diepe wortels in de hippiecultuur. Vanaf 1970 ontruimt Eavis zijn Worthy Farm vlakbij mythische plaatsen als Glastonbury Tor en The Vale of Avalon voor een festival waar niet alleen alle soorten popmuziek, maar ook beeldende kunst, straatacrobatiek en een ‘Healing Field’ hun plaats krijgen. Tussen tien andere podia is alleen al het programma van The Park Stage jaloersmakend met Cat Power, Fuck Buttons, Rodriguez, Calexico, King Krule en Solange.

    • Jan Vollaard