Verdachte opgepakt voor lekken examen

Rotterdam

Een 22-jarige Rotterdammer is gisteren opgepakt voor het lekken van het vwo-eindexamen Frans. Het examen is gelekt vanuit de scholengemeenschap Ibn Ghalhoun in Rotterdam. Daar was in 2011 een sleutel van de kluis kwijtgeraakt. Na het zoekraken was niet de kluis vervangen, maar werd een sleutel bijgemaakt. Vermoedelijk werd de examenkluis met de missende sleutel geopend. De directie van de school liet weten geen idee te hebben wie de aangehouden man is. De man was geen leerling en ook geen werknemer. Het examen Frans stond gepland voor woensdag, maar lekte dinsdagavond uit. Een anonieme klokkenluider had de 42 opgaven en de antwoorden op internet gezet. Hij zei ermee het onderwijs te willen verbeteren. Ruim 16.700 leerlingen moesten daardoor een dag later een alternatief examen maken. NOVUM