Snoeihard het jaar inhalen

Metal //

HellfestClisson, Franrijk21 t/m 23 junihellfest.fr

Het lijkt wel of ze in Frankrijk het hele jaar geen tijd hebben om metalconcerten te bezoeken, om op Hellfest alles in te halen. Meer dan 150 metalbands komen naar Clisson, niet ver van Nantes. Hellfest heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad, met conservatieve groepen die sponsoren als Coca-Cola zo ver kregen om af te haken vanwege het extreme karakter van het festival. En ook voormalig premier Fillon hekelde het ‘satanische festival’. Maar op zes podia staan zo’n beetje alle grote namen in alle harde subgenres toch gewoon in de Franse klei. Van Def Leppard tot Gojira, van Europe tot Korn, van Down tot NOFX en van Morbid Angel tot Sick of it All. Haren los, spijkerjasje uit de kast en met pink en wijsvinger omhoog naar Clisson.

    • Peter van der Ploeg