Ruimte voor experiment

None

Voor een uniek festival kan je dicht bij huis blijven, in Rotterdam bij Poetry International. Van 11 tot en met 15 juni zijn er voordrachten, discussies en masterclasses. Dit jaar is Adonis uit Syrië – een dichter wiens naam al jaren rondzingt wanneer de Nobelprijs in het zicht komt – een van de optredende dichters. Daarnaast is er een filmportret over hem. Er zijn masterclasses als ‘hoe lees je Chinese poëzie?’ en ‘wat is de relatie tussen journalistiek en reportage?’ Bij Poetry International is het dus niet alleen ‘hermetische gedichten met veel witregels’ wat de klok slaat, maar is er ook veel ruimte voor experiment. De relatie tussen poëzie, film, muziek en beeldende kunst wordt belicht en je mag ook vragen hoe een bepaald gedicht zich verhoudt tot de werkelijkheid.

    • Toef Jaeger