Meezingers in optocht

Schlager //

SchlagermoveHamburg, Duitsland28 en 29 junischlagermove.de

Wie van meezingers houdt, kan natuurlijk altijd naar een Megapiratenfestijn – daar is er elke maand wel eentje van. Maar hét festival op schlager- en smartlappengebied is de Schlagermove (ondertitel: Ein Festival der Liebe), op 28 en 29 juni in Hamburg. Vorig jaar bezochten 500.000 feestgangers de stoet die sinds 1997 ieder jaar door de straten van uitgaansbuurt St. Pauli trekt. Het is een soort kruising van een carnavalsoptocht en de Love Parade – maar dan met schlagers in plaats van stampende dancemuziek. Een grote vlakte vol met feesttenten (met bandjes en schlager-dj’s) maakt het af. Een beetje oefenen vooraf kan geen kwaad. Met Fiesta Mexicana, Ein Festival der Liebe en Ich bin wie du kom je een heel eind.

    • Jochen van Barschot