Kortkolom sport

PSG-baas Leonardo 9 maanden gestraft

Parijs. Technisch directeur Leonardo van Paris Saint-Germain is voor negen maanden geschorst. De Braziliaanse oud-voetballer gaf eerder deze maand na de wedstrijd tegen Valenciennes in de catacomben een schouderduw aan scheidsrechter Alexandre Castro. Volgens Leonardo werd hijzelf door iemand anders tegen de arbiter geduwd, maar op televisiebeelden is daarvan niets te zien. De schorsing van Leonardo (43) geldt voor alle officiële functies binnen de club. Hij was in beeld om trainer Carlo Ancelotti op te volgen, die naar Real Madrid wil vertrekken. Naast de schorsing van Leonardo moet de Franse landskampioen het nieuwe seizoen beginnen met drie punten in mindering. Paris Saint-Germain gaat in beroep tegen de schorsing. „PSG vindt deze schorsing niet gerechtvaardigd en extreem zwaar”, aldus de club. (AP)

Miami: nog een zege voor finaleplek NBA

Miami. De basketballers van de Miami Heat zijn dicht bij het bereiken van de derde NBA-finale op rij. De titelhouder versloeg in de eindstrijd van de Eastern Conference Indiana Pacers met 90-79 en kwam daarmee op een 3-2 voorsprong in de best-of-sevenserie. Miami kan morgen de finale bereiken na het zesde duel in Indianapolis. Sterspeler LeBron James van Miami vertolkte weer een hoofdrol met dertig punten, acht rebounds en zes assists. Zestien van zijn punten maakte hij in het derde kwart, waarin Miami een achterstand van zes punten omboog in een voorsprong van veertien punten. Mocht Miami de finale bereiken, dan wacht een confrontatie met San Antonio Spurs. Die ploeg ontdeed zich eerder van Memphis Grizzlies. (AP)

Kogelstoter Nelson krijgt alsnog goud

Amsterdam. Bijna negen jaar na dato is kogelstoter Adam Nelson alsnog uitgeroepen tot olympisch kampioen van de Spelen in Athene. Het internationaal olympisch comité (IOC) maakte gisteren bekend dat het goud is toegewezen aan de 37-jarige Amerikaan. Nelson eindigde in 2004 als tweede achter de Oekraïner Yuriy Bilonog, maar die werd uit de uitslag geschrapt na een positieve dopingtest. Bilonog liep tegen de lamp, nadat het IOC vorig jaar besloot de monsters van de Spelen in Athene opnieuw te testen. Het IOC wachtte met de definitieve beslissing tot de internationale atletiekunie (IAAF) de resultaten officieel had gewijzigd. (Novum)

Amateurclub wint Oostenrijkse beker

Wenen. De Oostenrijkse voetbalclub FC Pasching heeft voor een grote stunt gezorgd door de nationale beker te winnen. De club, uitkomend in de derde klasse in Oostenrijk, was gisteren in de finale met 1-0 te sterk voor landskampioen Austria Wien. Pasching is de eerste amateurploeg in de 94-jarige historie die de Oostenrijkse beker heeft gewonnen. Eerder in het toernooi schakelde de ploeg al Rapid Wien en Red Bull Salzburg uit. Daniel Sobkova maakte vlak na rust het enige doelpunt in de finale. Pasching speelt dankzij de bekerzege het volgende seizoen in de voorrondes van de Europa League. Austria Wien verzekerde zich vorige week met een puntenrecord van de landstitel. (Reuters)