Internationale blikvangers

Onze kenners zijn in het enorme aanbod aan festivals gedoken en kozen allemaal één festival Van literatuur tot metal, van dans tot dance Dit zijn de festivals die je, zoals dat heet, niet mag missen

Het charmante Zuid-Franse stadje Avignon wordt elk jaar overgenomen door de ruim honderdduizend bezoekers van het grootschalige festival voor Frans en internationaal theater en dans. Blikvanger wordt de toneelbewerking van schandaalroman Elementaire deeltjes van Houellebecq door de 26-jarige Julien Gosselin. Te zien is onder meer Congolees theater (waaronder Shéda, ook op het Holland Festival) en dans uit Nigeria. Gintersdorfer and Klassen laten Duitse acteurs samenwerken met dansers en dj’s uit Ivoorkust. Spannend oogt de bewerking door Jean-François Peyret van Thoreau’s Walden.

    • Ron Rijghard