Fetisjisme als kapstok

None

Mode //

Mode Biënnale ArnhemArnhem8 t/m 21 junimoba.nu

In juni vindt de vijfde editie plaats van Nederlands enige echte modefestival, de Mode Biënnale Arnhem, tegenwoordig kortweg MoBA genoemd. Curator is voor het eerst trendvoorspeller Lidewij Edelkoort. Haar thema: fetisjisme, een kapstok om aandacht te besteden aan ‘brutale gekke en vreemdsoortige’ vormen van mode, meestal afkomstig van jonge ontwerpers. In de hoofdtentoonstelling zal worden getoond hoe verschillende vormen van fetisjisme terug te vinden zijn in mode. Daarnaast zijn er exposities over schoenen, schorten, mannenmode, filmvoorstellingen, een dansvoorstelling, et cetera. In tegenstelling tot eerdere edities speelt de biënnale zich dit keer vooral in het centrum van de stad af.

    • Milou van Rossum