Fans Heerenveen: leiding moet nu weg

De twee supportersverenigingen van sc Heerenveen hebben gistermiddag per direct het vertrouwen opgezegd in de clubleiding. De fans hebben zware kritiek op voorzitter Robert Veenstra én op de raad van commissarissen.

De supportersverenigingen FeanFan en Nieuw Noord schrijven in een brief dat de club is terechtgekomen in een sfeer van roddel, achterklap en wantrouwen. „Wij hebben er geen vertrouwen in dat de huidige directie en raad van commissarissen de tweespalt die binnen alle geledingen in en rondom de club is ontstaan kan oplossen”, vermeldt de brief.

Afgelopen week mislukte een nieuwe bemiddelingspoging tussen de directie en erevoorzitter Riemer van der Velde. Beide kampen staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de toekomstige koers van de club.

Marcel Annema, voorzitter van FeanFan, tegen het ANP: „Er is grote onvrede bij een aanzienlijk deel van de sponsoren. Er is onvrede bij de supporters op de tribune. En ook het personeel klaagt steen en been. Zo komt het niet goed. Het wordt alleen maar erger.”

Voorzitter Robert Veenstra verweerde zich vanochtend in de Leeuwarder Courant dat de kritiek niet op hem zou zijn gericht, maar op de raad van commissarissen en de directie. Ook stelde hij dat de beide supportersverenigingen „niet per se” een meerderheid van de supporters vertegenwoordigen. De supportersverenigingen hebben samen zo’n 4.000 leden.

Vanavond is er in Heerenveen een bijeenkomst waar de supportersverenigingen een toelichting geven en supporters vragen kunnen stellen.

Voorzitter Veenstra kwam in 2010 naar Heerenveen en kreeg de opdracht flink te saneren. Tientallen medewerkers moesten worden ontslagen, maar Heerenveen kwam wel terecht in de financieel gezondste categorie van de KNVB.

De verhoudingen binnen de club zijn mede door het harde saneringsbeleid wel verstoord. Ook sportief gaat het minder dan eerdere jaren. De Friese club werd dit seizoen 8ste.