Evolutionair wandelen

Wetenschap //

Ancestor's TrailSomerset, Engeland24 t/m 26 augustusancestorstrail.net

Altijd al op pelgrimstocht willen gaan, maar overtuigd aanhanger van de evolutietheorie? Geïnspireerd op het boek The Ancestor’s Tale van evolutiebioloog Richard Dawkins wandelen evolutionaire pelgrims The Ancestor’s Trail, een wandeltocht en festival in Somerset. Net als in het boek wordt de stamboom van het leven nagelopen, beginnend bij het heden en eindigend in de oersoep. Langzaam komen alle takken bij elkaar. Wie bij ‘mens’ begint, komt al snel de lopers tegen van de chimpanseegroep, en later amoebes, schimmels en bacteriën. Op Kilve Beach komen alle ‘levensvormen’ samen: de oorsprong van het leven. Het wandelen wordt omlijst met theater, muziek en lezingen, waaronder een preek van evolutieprofeet Richard Dawkins zelf.

    • Lucas Brouwers