Balans tussen opera en rap

Dans //

Montpellier DanseMontpellier, Frankrijk22 juni t/m 6 julimontpellierdanse.fr

Nog afgezien van het feit dat Montpellier in deze tijd van het jaar een erg aantrekkelijke bestemming is, biedt het festival een mooi beeld van de stand van de hedendaagse dans. Met dit jaar weer een goede balans tussen oude rotten als Trisha Brown, Maguy Marin en Angelin Preljocaj, en jong spul, waaronder de Spaanse Cridacompany, die muziek, zang, dans, stem, acrobatiek en jongleurskunsten samenbrengen. Dit jaar ruimt Montpellier Danse plaats in voor drie voorstellingen van de Spaanse Blanca Li, die net zo makkelijk met dansers van de Parijse Opera werkt als met hiphoppers van de straat. Boyzie Cekwana en Panaïbra Gabriel Canda laten hun licht schijnen over de recente geschiedenis van zuidelijk Afrika.

    • Francine van der Wiel