Holleeder voorlopig nog niet vrij

Willem Holleeder op archiefbeeld.
Willem Holleeder op archiefbeeld. Foto ANP

Willem Holleeder blijft zeker twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten. Holleeder is een van de tien verdachten die maandag werden opgepakt bij een groot onderzoek naar de georganiseerde misdaad.

De eerder al veroordeelde topcrimineel wordt verdacht van afpersing. De groep van tien waartoe hij behoort zou lid zijn van een zogenoemd Hollands netwerk, dat een belangrijke rol zou spelen in de georganiseerde misdaad.

De 48-jarige sportschoolhouder Dick V., die maandag samen met onder meer Holleeder werd opgepakt, blijft eveneens langer in de cel, zo bevestigde de rechter-commissaris aan persdienst Novum. Dick V. geldt samen met de 43-jarige Danny K. als de hoofdverdachte in de zaak. Ook K. blijft langer vast. Acht verdachten werden vandaag voorgeleid. Van vijf van hen werd het voorarrest niet verlengd omdat daar onvoldoende juridische gronden voor zijn.

Meer dan 450 rechercheurs deden maandag ruim veertig doorzoekingen in Beverwijk, Hilversum, Amsterdam, Amersfoort, Rijnsburg en Breda. Eerder vandaag werd het voorarrest van hoofdverdachte Danny K. al met twee weken verlengd.

    • Jules Seegers