Uitgelicht

Film

Definitely, Maybe (Adam Brooks, 2008, VS/GB/F). Verrassend goede romantische komedie die van de gebaande paden durft af te wijken, stelt dat het vinden van een geliefde grotendeels is gebaseerd op toeval en omstandigheden. Even nuchter constateert de film dat veel huwelijken eindigen in een scheiding, zoals dat van hoofdpersoon Will Hayes (Ryan Reynolds). Hij probeert zijn dochter (Abigail Breslin) uit te leggen hoe hij toe nu toe met de liefdes in zijn leven is omgegaan, wat geestige flashbacks van begin jaren 90 oplevert. RTL 8, 20.30-22.45u.

Total Recall (Paul Verhoeven, 1990, VS). Tweede Amerikaanse succesfilm (1990) van Verhoeven, na Basic Instinct is een vrolijk gewelddadige, op Mars gesitueerde actie-sciencefiction, over de identiteitscrisis van een met geïmplanteerde herinneringen kampende Arnold Schwarzenegger. De special effects mogen wat gedateerd ogen, deze film is nog steeds beter dan de vorig jaar verschenen remake. RTL 7, 23.00-01.20u.

The Quiet American (Phillip Noyce, 2002, VS/Duitsland/GB/Australië). Tweede verfilming van roman van Graham Greene uit 1955, speelt zich af in het Vietnam voor de verdeling tussen het communistische Noorden en het pro-westerse Zuiden. Michael Caine is een Engelse journalist die in Saigon zijn tijd uitzit met zijn Vietnamese vriendin. Een jonge Amerikaanse hulpverlener (Brendan Fraser) wil het kolonialisme vervangen met de American Way én heeft een oogje op die vriendin. BBC 2, 00.45-02.15u.

Informatief

Nature’s microworlds. Britse natuurdocumentaireserie over ecosystemen in verschillende delen van de wereld. In aflevering 1een kijkje op de een van de beroemdste archipels ter wereld: de Galápagos-eilanden. Het krioelt er van de bizarre wezens die alleen hier leven. Hoe zijn ze er terechtgekomen en hoe komt het dat ze er zo goed aarden? Canvas, 21.10-21.40u.

Oorlog in mijn hoofd. Slot van een zesdelige serie over ex-militairen die na een missie een Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) kregen. In de serie reizen ze terug naar het gebied waar ze het trauma opliepen. Bas diende als 27-jarige hospik in de oorlog in Bosnië in 1996. Twee jaar na de missie ontmoette hij zijn vrouw Jolanda. Inmiddels hebben ze twee kinderen. In 2009 gaat het op een barbecue ineens helemaal mis. Ned.3, 21.35-22.30u.

Headliners: The history of the Eagles. Tweedelige documentaire over de Amerikaanse rockband The Eagles, naar aanleiding van hun wereldtour deze zomer. De film belicht hun successen, maar heeft ook aandacht voor de minder fraaie momenten: het drugsgebruik en de onderlinge conflicten binnen de groep, die in 1980 culmineerden in een opheffing (al kwamen ze in 1994 weer bij elkaar). In deel 1 blikken de bandleden terug op hun begin, als begeleidingsband van Linda Ronstadt. Canvas, 22.30-00.05u.