uit voor kinderen

Safari

Staatsbosbeheer organiseert 5 juni een avonturentocht in het Zuid-Limburgse Swalmdal. Onder begeleiding van een gids en aan de hand van diverse spellen komen kinderen tussen 7 en 10 jaar meer te weten over de geheimzinnige wereld van de insecten.

De tocht begint om 14.30 uur bij het infobord bij pension Groenewoud te Swalmen. Aanmelden is verplicht via het telefoonnummer 0032 475 528500 of via info@bcdemeinweg.nl

De Langste Gracht

Dit jaar bestaat de Amsterdamse grachtengordel 400 jaar, daarom gaan kinderen een nieuwe gracht tekenen. Eentje die aan het eind van dit jaar 400 meter lang zal zijn en vanaf 14 december wordt tentoongesteld in het Amsterdam Museum. Komende zondag wordt op de grachten een rondvaartboot ingericht als drijvend atelier waarop kinderen vanaf 6 jaar kunnen tekenen, verven, knippen en plakken.

Schrijf je in via delangstegracht.nl

Kinderboekenschrijvers

Vijftien historische kinderboekenschrijvers (zoals Agave Kruijssen, Lydia Rood, Jacques Vriens en Arend van Dam) komen op zaterdag 1 juni naar het Muiderslot. Kinderen kunnen hun favoriete schrijver in levenden lijve ontmoeten en van hen de kneepjes van het vak te leren.

De schrijvers zijn van 13.00 tot 16.30 uur op het slot aanwezig. lnl: muiderslot.nl