Oud-winnares Na Li sneuvelt in tweede ronde Roland Garros

De Chinese Li Na slaat de bal terug tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands die in de tweede rond van Roland Garros van Na won in drie sets.
De Chinese Li Na slaat de bal terug tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands die in de tweede rond van Roland Garros van Na won in drie sets. Foto AP / Michel Spingler

De Chinese tennisster Na Li is als eerste van de titelfavorieten in het vrouwentoernooi gesneuveld op Roland Garros meldt AP. De winnares van twee jaar geleden werd in de tweede ronde geëlimineerd door de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands.

De als zesde geplaatste Li begon nog goed met winst van de eerste set, maar moest daarna het initiatief aan Mattek-Sands laten en verloor met: 7-5, 3-6, 2-6.

Een andere favoriet, de Australische Samantha Stosur, deed het beter. De nummer 9 op de wereldranglijst, die net als Li één grandslamtoernooi won, rekende eenvoudig in twee sets af met thuisspeelster Kristina Mladenovic: 6-4, 6-3. De als zeventiende gerangschikte Sloane Stephens uit de Verenigde Staten sloeg zich eveneens in straight sets langs haar landgenote Vania King: 6-1, 6-3.

Victoria Azarenka won in twee sets van de Duitse Annika Beck 6-4, 6-3. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, kwam de zege van de Wit-Russin niet heel eenvoudig tot stand. De eerste set alleen al duurde 69 minuten. In het tweede bedrijf ging Azarenka, net als in de eerste set driemaal door Becks service heen, waardoor ze het zich kon veroorloven zelf ook een keer gebroken te worden.

Djokovic door als verwacht

Bij de heren won de Servische Novak Djokovic als verwacht eenvoudig de tweede ronde tegen de Argentijn Guido Pella in drie sets: 6-2, 6-0 en 6-2. De nummer 1 van de wereld won 11 games op rij. Het publiek begon spontaan te applaudisseren toen Pella eindelijk een game won. De wedstrijd duurde slechts een uur en 26 minuten. De Serviër heeft alle Grand Slams op zijn naam staan, behalve Roland Garros en heeft het tot zijn missie gemaakt om de titel dit jaar in de wacht te slepen.

De Japanner Kei Nishikori moest tegen Grega Zemlja uit Slovenië aan de bak, maar zegevierde wel in vier sets. Het werd 6-1, 5-7, 6-1, 6-4 voor de als dertiende geplaatste speler. Grigor Dimitrov stuurde thuisspeler Lucas Pouille naar huis. De als 26e ingeschaalde Bulgaar had het alleen in de tweede set lastig: 6-1, 7-6 (4), 6-1.

    • Anouk Eigenraam