Kortkolom sport

FC Twente ziet toch af van koop FBK-stadion

Amsterdam. Het stadion waar jaarlijks de Fanny Blankers-Koen Games plaatsvinden komt niet in handen van FC Twente. De voetbalclub zou het stadion kopen van de gemeente Hengelo om er de beloften en vrouwen te laten spelen, maar ziet daar na een storm van kritiek nu al vanaf. Dat zei voorzitter Joop Munsterman gisteren op een persconferentie. De gemeente Hengelo wil het stadion als bezuinigingsoperatie verkopen. Als het onderkomen zou worden omgebouwd tot voetbalstadion, had dit het einde betekend van de FBK Games. Door het afketsen van de plannen gloort er weer hoop voor het internationale atletiekevenement. (NRC)

Volleybalbond eert Visser en Severein

Amsterdam. Ter nagedachtenis aan Ingrid Visser en Lodewijk Severein spelen de nationale volleybalteams en het Beach Team Holland bij wedstrijden de hele maand juni met een rouwband. Dat maakte volleybalbond Nevobo gisteren bekend. Voor aanvang van de duels van de Nederlandse ploegen wordt een minuut stilte gehouden. De dode lichamen van recordinternational Visser en haar partner Severein werden begin deze week in Spanje gevonden. Visser speelde 514 interlands voor de nationale ploeg en won onder meer een EK en een World Grand Prix. Severein was tussen 2006 en 2009 teammanager van de Oranjevrouwen. (Novum)

Engeland gelijk tegen Ierland op Wembley

Londen. Het Engelse voetbalelftal is gisteravond voor eigen publiek op een 1-1 gelijkspel blijven steken in de vriendschappelijke interland tegen Ierland. Op Wembley opende Shane Long in het eerste kwartier de score voor de Ieren. De Engelse routinier Frank Lampard maakte tien minuten later gelijk. Het was de eerste ontmoeting tussen Engeland en Ierland in achttien jaar. In 1995 moest het laatste onderlinge duel in Dublin worden gestaakt nadat Engelse hooligans zich hadden misdragen. Bondscoach Roy Hodgson riep de fans met succes op zich dit keer te gedragen. Duitsland won in Florida met 4-2 van Ecuador. (NRC)

Hasselbaink wordt trainer bij Antwerp

Antwerpen. Oud-international Jimmy Floyd Hasselbaink (41) begint zijn trainerscarrière volgend seizoen bij de Belgische tweedeklasser FC Antwerp. Hasselbaink sprak de hoop uit „de slapende reus” terug te brengen in de eerste klasse. De oud-speler van onder meer AZ, Atlético Madrid en Chelsea deed vorig seizoen al ervaring op als assistent-trainer bij Nottingham Forest in de Engelse Championship. (Novum)

Van der Vaart ook niet met Oranje naar Azië

Amsterdam. Voetballer Rafael van der Vaart reist volgende maand niet mee met het Nederlands elftal voor de oefentrip naar Azië. De middenvelder van Hamburger SV heeft een achillespeesblessure. Oranje speelt op 7 juni in Jakarta tegen Indonesië en op 11 juni in Beijing tegen China. Veel A-internationals doen met Jong Oranje mee aan het EK onder 21 in Israël. (NRC)