kort

Roland Garros

Sijsling na sterk begin onderuit in slijtageslag

Amsterdam. - Tennisser Igor Sijsling is gisteren in de tweede ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De Amsterdammer kwam tegen de Spanjaard Tommy Robredo met 2-0 voor in sets, maar verloor uiteindelijk in een slijtageslag : 7-6, 6-4, 3-6, 1-6, 1-6. Tegen de als 32ste geplaatste Robredo leek Sijsling lange tijd op weg naar een stunt. Maar na de winst in de tweede set stortte hij in. De laatste Nederlander in het enkelspel op het grandslamtoernooi in Parijs is Robin Haase. Hij speelt vanmiddag in de tweede ronde tegen de Pool Jerzy Janowicz, die als 21ste is geplaatst. NRC

Pensioen

Ferry Mingelen stopt definitief bij de NOS

Amsterdam. - Ferry Mingelen stopt na bijna dertig jaar bij de NOS. Per 1 januari 2014 gaat hij met pensioen, meldde de omroep gisteren. Als politiek verslaggever is Mingelen al jarenlang een bekend gezicht bij de NOS. Mingelen bereikte vorig jaar de pensioensgerechtigde leeftijd. De NOS besloot toen hem nog een jaar in dienst te houden. Momenteel is hij verbonden aan NOS Nieuws en Nieuwsuur. Novum

Voetbal

Amateurs Achilles naar de eerste divisie

Amsterdam. - De amateurvoetballers van Achilles ’29 spelen de komende twee jaar in de eerste divisie. Dat zei de clubvoorzitter van Achilles ’29 gisteren in de Volkskrant. De zondagskampioen van de amateurs gaat in op het aanbod dat de KNVB maandag deed om te promoveren . NRC

Geweldpleging

Negen Utrechtse krakers langer vast

Amsterdam. - Van de tien krakers die afgelopen zaterdag werden opgepakt bij een ontruiming van het pand Ubica in Utrecht, blijven er negen langer in de cel. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald. Alle verdachten wordt openlijke geweldpleging tegen personen en goederen en poging tot zware mishandeling van agenten ten laste gelegd. Novum