Iets meer zon

None

Na een tweetal mindere dagen knapt het weer morgen iets op. Dat is maar voor een dag, want zaterdag gooit de Noordzee roet in het eten. Toch is ook dat maar tijdelijk, want in de dagen erna is opnieuw sprake van een weersverbetering. Wel blijft het fris voor de tijd van het jaar.

Vanavond zijn er opklaringen die zich vannacht over het land uitbreiden. Het koelt af tot rond 9 graden.

Helemaal helder wordt het overigens niet. Er blijft namelijk sluierbewolking achter, waar de zon morgen flets doorheen schijnt.

Alleen in het zuidoosten is aan het begin van de dag mogelijk meer bewolking aanwezig en daar kan eerst nog wat regen of een bui vallen. Bij een matige tot vrij krachtige wind uit het noorden tot noordwesten wordt het 14 graden op de Wadden en in het binnenland tot 20 graden.

En dan gaat de Noordzee een bepalende rol spelen. Het zeewater is nog erg koud, veelal 9 tot 12 graden. Hierdoor ontstaat boven deze zee gemakkelijk lage bewolking, die in de avond en nacht naar zaterdag het land binnentrekt. De zaterdag begint dan ook grijs. De temperatuur blijft steken op 11 tot 17 graden.

De bewolking is hardnekkig, maar in de loop van de dag weet de zon hier wel doorheen te breken.

In de dagen erna gaat de zon steeds meer schijnen met vooral in de middag wat stapelwolken. Het wordt echter nauwelijks warmer.