RTL 4 gaat met dagelijkse talkshow concurrentie met Pauw & Witteman aan

Epke Zonderland houdt zich geëmotioneerd vast aan Humberto Tan na het ontvangen van een koninklijke onderscheiding tijdens de huldiging van de Olympische medaillewinnaars in de Ridderzaal, eind augustus 2012.
Epke Zonderland houdt zich geëmotioneerd vast aan Humberto Tan na het ontvangen van een koninklijke onderscheiding tijdens de huldiging van de Olympische medaillewinnaars in de Ridderzaal, eind augustus 2012. Foto ANP / Jerry Lampen

Presentator Humberto Tan krijgt komend tv-seizoen een dagelijkse talkshow om 22.30 uur op RTL4. Dat heeft hij vanochtend gezegd tijdens de Chirurgendagen, waar hij dagvoorzitter was. Hij vertrekt als presentator bij Eredivisie Live.

NRC-redacteur Wubby Luyendijk meldt op Twitter:

Twitter avatar WubbyL wubby luyendijk Humberto Tan krijgt komend tv-seizoen dagelijkse talkshow om 22.30 uur op #RTL4

RTL 4 bevestigt tegenover nrc.nl de komst van het televisieprogramma, dat RTL Late Night gaat heten. Het wordt vanaf het najaar dagelijks uitgezonden van 22.30 tot 23.30 uur. In het programma met “gasten uit de wereld van entertainment, sport en politiek, die middenin het nieuws staan” wordt gepraat over de actualiteit van de dag en wordt vooruitgekeken naar morgen, meldt de zender.

Eerder presenteerde Tan al voor de zender het programma RTL Boulevard. Daar stopte hij vorig jaar juli mee.

RTL4 gaat concurrentie met Pauw & Witteman aan

Met de nieuwe dagelijkse talkshow van Humberto Tan gaat RTL4 de concurrentie aan met Pauw & Witteman dat een half uur later begint. Al sinds 2006 trekt dit programma zo’n miljoen kijkers en heeft daarmee een stevig marktaandeel in handen.

Jaap Paulsen, woordvoerder van RTL 4, zegt tegenover nrc.nl dat de zender denkt dat er ruimte is voor een talkshow naast Pauw & Witteman.

“Pauw & Witteman is een programma dat al heel lang loopt en zijn eigen publiek heeft opgebouwd. We denken dat er ruimte is voor een andere talkshow rond die tijd waarmee we ons eigen kijkerspubliek kunnen opbouwen.”

Volgens Paulsen krijgt het programma “andere mensen” en “andere insteken” dan Pauw & Witteman. Het is volgens hem te vroeg om concreter te maken hoe het programma zich moet onderscheiden.

Met Barend & Van Dorp had RTL 4 jarenlang een populaire latenighttalkshow. Het laatste seizoen werd uitgezonden in 2005/2006 op Talpa. Met Pauw & Witteman sprong de Publieke Omroep slim in het gat dat Barend & Van Dorp achterlieten.

Humberto Tan weg als anchor BNR wegens tv-commercial

Humberto Tan stopte vertrok halverwege maart als anchor bij BNR Nieuwsradio wegens een tv-commercial. Bij deze radiozender had hij 2,5 jaar lang een ochtendprogramma. Tom van ’t Hek volgde hem op.

BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich liet toen weten:

“Het feit dat Humberto een hoofdrol zal vervullen in een nieuwe tv-campagne is mijns inziens niet te combineren met zijn journalistieke werk als nieuwsanchor van BNR”

Vanaf half mei presenteert Humberto Tan wel weer een sportprogramma op BNR.

De woordvoerder van RTL 4 wil nog niet zeggen of Tan in tv-commercials mag optreden.

“Mocht zoiets voorbij komen dan hebben we het er tegen die tijd wel over.”

    • David Haakman