Hellfest

Zur ARTE-Sendung Hellfest 2012 7: Das Hellfest Open Air Festival findet dieses Jahr vom 15. Ð 17. Juni 2012 statt. Unter den Gastmusikern befinden sich unter anderem Ozzy Osbourne, Geezer Butler, Slash und Zakk Wylde, Guns N' Roses und Lynyrd Skynyrd. © Eric Bagnaro/Ozirith.com Foto: ARTE France Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wšlk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv © Eric Bagnaro/Ozirith.com

Hellfest

Clisson, Frankrijk, 21 t/m 23 juni

Het lijkt wel of ze in Frankrijk het hele jaar geen tijd hebben gehad om metalconcerten te bezoeken, om op Hellfest alles in te halen. Meer dan 150 metalbands komen naar Clisson, niet ver van Nantes. Hellfest heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad: conservatieve groepen kregen sponsoren zo ver om af te haken vanwege het extreme karakter van het festival. En ook voormalig premier Fillon hekelde het ‘satanische festival’. Maar van 21 tot en met 23 juni staan op zes podia zo’n beetje alle grote namen in alle harde subgenres. Van Def Leppard tot Gojira, van Europe tot Korn, van Down tot NOFX en van Morbid Angel tot Sick of it All.

www.hellfest.fr