Glastonbury

A festival-goer leaves the toilets at the Glastonbury Festival 2008 in Somerset in south west England June 29, 2008. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN)
A festival-goer leaves the toilets at the Glastonbury Festival 2008 in Somerset in south west England June 29, 2008. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN) REUTERS

Glastonbury

Somerset, Engeland, 26 t/m 30 juni

Het is wishful thinking, want het Engelse Glastonbury is net als andere jaren volledig uitverkocht. Maar op welk ander festival vind je de Rolling Stones én dj Don Letts, Chic én Tyler The Creator, The Bootleg Beatles én nieuwe sensatie Haim? Het vijfdaagse Glastonbury op het boerenland van melkveehouder Michael Eavis heeft diepe wortels in de hippiecultuur. Vanaf 1970 ontruimt Eavis zijn Worthy Farm vlakbij mythische plaatsen als Glastonbury Tor en The Vale of Avalon voor een festival waar niet alleen alle soorten popmuziek maar ook beeldende kunst, straatacrobatiek en een ‘Healing Field’ hun plaats krijgen.

www.glastonburyfestivals.co.uk