Franse skistations openen pistes na aanblijven kou

Het skistation Porté-Puymorens in de Franse Pyreneeën sloot eigenlijk al op 1 april. Maar bij wijze van hoge uitzondering gaan de pistes dit weekend opnieuw open. Vanaf ongeveer 2.100 meter hoogte ligt door de aanhoudend lage temperaturen in de koudste Franse lente in 25 jaar nog meer dan een halve meter sneeuw, zegt een woordvoerder van de wintersportplaats in het dagblad Le Figaro. De sneeuw is al in april en mei gevallen, maar is nog „smetteloos”, aldus directeur Eric Charre.

Ook andere pistes in de Pyreneeën en in de Zwitserse Alpen laten dit weekend een beperkt aantal skiërs toe, meldt skipass.com, dat een overzichtje geeft van de plaatsen waar nu nog geskied kan worden. De site heeft het huidige seizoen omgedoopt tot een ‘printiver’: een combinatie van de Franse woorden ‘printemps’ voor lente en ‘hiver’ voor winter.