Familie overleden grensrechter eist ‘tonnen’ schadevergoeding

De nabestaanden van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen eisen een schadevergoeding – onder meer voor het salaris dat ze nu mislopen. Dat zei de advocaat van de familie, Yehudi Moszkowicz, gisteren bij Knevel & Van den Brink. “Het gaat niet om een paar tientjes.”

Clubleden van SC Buitenboys bij de uitvaart van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen.
Clubleden van SC Buitenboys bij de uitvaart van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Foto ANP / Jerry Lampen

De nabestaanden van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen eisen een schadevergoeding - onder meer voor het salaris dat ze nu mislopen. Dat zei de advocaat van de familie, Yehudi Moszkowicz, gisteren bij Knevel & Van den Brink. “Het gaat niet om een paar tientjes.”

Get Microsoft Silverlight

Nee, het gaat eerder ‘om tonnen’, zei de advocaat. Een deskundige berekent momenteel hoeveel de familie misloopt aan salaris van Nieuwenhuizen, die op 3 december van vorig jaar in het ziekenhuis overleed nadat hij een dag eerder na een wedstrijd als vlagger bij Buitenboys B1 (Almere) werd geschopt en geslagen door de uitploeg uit Amsterdam, Nieuw Sloten B1.

Er zijn acht verdachten in de rechtszaak die gisteren begon: zeven minderjarige spelers en de vader van een van hen. Slechts één jongen geeft toe dat hij de grensrechter geschopt heeft, ‘tegen de schouder’. De rest ontkent.

Wat gebeurde er precies bij Buitenboys - Nieuw Sloten? De zaak die gisteren begon is ingewikkeld. We plaatsten er gisteren deze voorbeschouwing over.

    • Peter Zantingh