The Iraq war

In this photograph provided by "Meet the Press," former Secretary of State Colin Powell appears during the taping of "Meet the Press'" Sunday, June 10, 2007, at the NBC studios in Washington. (AP Photo/Meet The Press, Brendan Smialowski) ** NO SALES, NO ARCHIVE, MUST USE BEFORE JUNE 17, 2007, MUST CREDIT "MEET THE PRESS" **
In this photograph provided by "Meet the Press," former Secretary of State Colin Powell appears during the taping of "Meet the Press'" Sunday, June 10, 2007, at the NBC studios in Washington. (AP Photo/Meet The Press, Brendan Smialowski) ** NO SALES, NO ARCHIVE, MUST USE BEFORE JUNE 17, 2007, MUST CREDIT "MEET THE PRESS" ** ASSOCIATED PRESS

informatief

BBC 2, 22.00

Eerste deel van een documentair drieluik over de oorlog in Irak, met nieuwe onthullingen. Ze bleken er uiteindelijk niet te vinden, maar hoe raakten de Verenigde Staten en Groot-Brittannië ervan overtuigd dat Saddam Hoessein massavernietigingswapens bezat? CIA’ers en Saddams minister van Buitenlandse Zaken leggen uit. Ook een gesprek met voormalig legerchef Colin Powell, over het hoe en waarom van zijn presentatie bij de Verenigde Naties over de aanwezigheid van dergelijke wapens in Irak.