Sijsling geeft voorsprong weg en verliest op Roland Garros

Igor Sijsling tijdens zijn wedstrijd tegen de Spanjaard Tommy Robredo.
Igor Sijsling tijdens zijn wedstrijd tegen de Spanjaard Tommy Robredo. Foto AFP/ Miguel Medina

Igor Sijsling leek lange tijd op weg naar een plek in de derde ronde van Roland Garros, maar gaf een voorsprong van twee sets weg tegen de als 32ste geplaatste Spanjaard Tommy Robredo. De Nederlander verloor met 7-6, 6-4, 3-6, 1-6, 1-6.

In de eerste ronde in Parijs was hij nog te sterk voor de Oostenrijker Jürgen Melzer. Ook tegen Robredo was Sijsling op weg naar een stunt. In de eerste set kwam hij terug van een break achterstand om in de tiebreak toe te slaan. Na de winst van de tweede set leek er niets aan de hand, maar in het restant van de partij verzamelde hij nog slechts vijf games.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd:

De 25-jarige Sijsling, die vorige week in Düsseldorf voor het eerst in zijn loopbaan de halve finale van een ATP-toernooi haalde, werd dinsdag al met Robin Haase uitgeschakeld in het dubbelspel. Robredo neemt het in de derde ronde op tegen de Fransman Gaël Monfils of Ernests Gulbis uit Letland.

Door de uitschakeling van Sijsling is Robin Haase de enige Nederlandse tennisser die nog actief is in het enkelspel op het grandslamtoernooi in Parijs. Hij speelt daarin tegen de Pool Jerzy Janowicz.

Bertens ook in dubbelspel uitgeschakeld

Na haar nederlaag in het enkelspel is Kiki Bertens woensdag ook in het dubbelspel uitgeschakeld. De 21-jarige Wateringse ging samen met haar Duitse partner Tatjana Maria onderuit tegen Anna-Lena Groenefeld en Kveta Peschke. Het werd 6-4, 6-4 voor het Duits-Tsjechische duo, dat als negende is geplaatst in Parijs.

Bertens strandde zondag al in het enkelspel. De beste Nederlandse tennisster van het moment was niet opgewassen tegen de Roemeense Sorana Cirstea, de nummer 26 van de plaatsingslijst.

De verslagen komen van persbureau Novum

    • Frank Huiskamp