‘Radicale moslim’ aangehouden wegens aanval op Franse militair

In Yvelines, ten westen van Parijs, heeft de Franse politie een man gearresteerd die afgelopen zaterdag op klaarlichte dag een Franse militair heeft aangevallen. Bronnen binnen het onderzoek hebben aan AFP laten weten dat het om een voorstander van de “radicale islam” gaat.

Politieagenten bij het afgezette gebied waar zaterdag een Franse militair in zijn nek werd gestoken.
Politieagenten bij het afgezette gebied waar zaterdag een Franse militair in zijn nek werd gestoken. Foto AP / Remy de la Mauviniere

In La Verriere, ten zuid-westen van Parijs, heeft de Franse politie een man gearresteerd die afgelopen zaterdag op klaarlichte dag een Franse militair heeft aangevallen. Bronnen binnen het onderzoek hebben aan AFP laten weten dat het om een voorstander van de “radicale islam” gaat.

De 23-jarige Cédric Cordier werd afgelopen zaterdag in een zakenwijk in Parijs in zijn nek gestoken met een mes. De aanval deed erg denken aan de bloedige aanslag op een militair in Londen, maar de Franse autoriteiten leggen geen direct verband. Wel wordt de aanval als terreurdaad onderzocht.

Cordiez is buiten levensgevaar. De nu opgepakte man zou drie tot vier jaar geleden geradicaliseerd zijn. Hij was bij de politie alleen bekend voor een paar kleine diefstallen. Hij kon worden opgepakt op grond van dna-sporen.

    • Lex Boon