Pasgeboren baby gered uit afvoerpijp

TOPSHOTS This frame grab taken from AFPTV footage received on May 28, 2013 shows rescue workers breaking away bits of a pipe to remove a newborn baby boy stuck inside in the city of Jinhua, in the eastern province of Zhejiang. The newborn baby boy was rescued from a sewage pipe in a Chinese apartment building after being flushed down a toilet, state media said, provoking online outrage on May 28. CHINA OUT AFP PHOTO / AFPTV
TOPSHOTS This frame grab taken from AFPTV footage received on May 28, 2013 shows rescue workers breaking away bits of a pipe to remove a newborn baby boy stuck inside in the city of Jinhua, in the eastern province of Zhejiang. The newborn baby boy was rescued from a sewage pipe in a Chinese apartment building after being flushed down a toilet, state media said, provoking online outrage on May 28. CHINA OUT AFP PHOTO / AFPTV AFP

China

Een Chinees pasgeboren jongetje is in Jinhua, in het oosten van China, gered uit de afvoerpijp nadat hij door zijn moeder door de wc was gespoeld. De baby is overgebracht naar het ziekenhuis en maakt het goed. De politie ontdekte het jongetje nadat het een melding kreeg van babygehuil uit een openbaar toilet. De pijp, van tien centimeter doorsnede, werd vervolgens door hulpverleners doorgeknipt. Het jongetje had toen twee tot drie uur vastgezeten. De moeder heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. Het zou gaan om een ongetrouwde vrouw die haar zwangerschap verborgen had gehouden. Nadat ze onverwacht beviel op de wc besloot ze uit paniek haar baby door de wc te spoelen, meldden media gisteren.