Nog geen zomer

De lente lijkt weer helemaal terug bij af. Waar we gisteren nog konden genieten van zon en ruim 20 graden bleef het vandaag ruim 5 graden frisser met op veel plaatsen regen. Toch lijkt het weer zich op de valreep nog wel te herstellen. Vrijdag, de laatste dag van de weerkundige lente, lijkt zelfs nog heel fraai weer op te leveren met lokaal opnieuw 20 graden.

In de weerstatistieken wordt gerekend met seizoenen in hele maanden. Dit vanwege de variërende astronomische overgangen van de jaargetijden. Komend weekeinde begint dan volgens de klimatologische telling al weer de zomer. Van een naderde zomer was vandaag echter weinig te merken.

Vanavond is het op veel plaatsen in het land nog nat. Nadat de regen komende nacht grotendeels is weggetrokken blijft het morgen vrijwel droog. Op de meeste plaatsen blijft het echter wel grotendeels bewolkt. In de kustregio’s kan de zon af en toe nog wel even doorbreken. Met 14 tot 17 graden en weinig wind is het al weer iets aangenamer.

Vrijdag valt er vooral in het zuidoosten van het land nog wat regen. Elders schijnt de zon geregeld en wordt het op de meeste plaatsen 17 tot 20 graden. Alleen vlak bij zee is het iets frisser vanwege de matige noordwestenwind.

Tijdens het eerste weekend van juni is er weer minder zon en vallen enkele buien. Vooral zondag wordt het weer een paar graden frisser.