Mythes doorgeprikt

Boek

Verkocht, Daniel H. Pink, 24,95 euro ****

Volgens Daniel Pink zijn ‘we’ tegenwoordig massaal bezig met verkopen. We verkopen onszelf, onze ideeën, ons werk en onze argumenten om het bedrijf onze kant op te krijgen. Vroeger was volgens hem maar een klein gedeelte van de beroepsbevolking bezig met verkopen. Een vreemde aanname, de flinterdunne enquêtes van de schrijver ten spijt. Maar hoe dat verkopen gebeurt en beter kan, beschrijft hij leuk, ondanks alle boterzachte sociaal-psychologische onderzoekjes waarmee hij zijn theorieën ondersteunt. Dat hij met een ouderwetse huis-aan-huisverkoper op stap gaat, is een gouden vondst. In Verkocht worden mythes doorgeprikt en nieuwe inzichten aan de man gebracht. Daniel Pink weet zijn boodschap te verkopen, als hem dat niet was gelukt, was het boek bij voorbaat mislukt geweest.

    • Alex van der Hulst