Met wie verlies je contact?

None

De app //

BrewsteriPhone, gratis **

Het is nogal wat: Brewster wil toegang tot je Gmail, je Facebook, je Twitter en het adresboek van je iPhone. En eventueel kun je ook de deur openzetten naar je Instagram, Foursquare, LinkedIn en gps-locatie. Wat wil de app daar allemaal mee?

Wel, Brewster wil je alles-in-één contactenapp worden. De plek waar iedereen met wie je online een connectie hebt te vinden is. Ondergebracht in groepen (collega’s, studiegenoten, gedeelde interesses) of in een lijst met updates (wie er verhuisd is of een nieuwe baan heeft). Een belangrijk onderdeel is dat je erop gewezen wordt met wie je al langere tijd geen contact meer hebt gehad: „You’re losing contact with Toine.”

Maar helaas wijst de app me er ook verontrust op dat ik al een maand niet meer heb gemaild met de helpdesk van mijn webhosting.

Zeker, Brewster oogt zakelijk en elegant, maar wanneer dacht je voor het laatst: ik wil weten met wie ik het contact verlies? Al je contacten in een adresboek avant la lettre zetten zal voor sommige fanatieke netwerkers een uitkomst zijn – maar voor de meerderheid probeert Brewster, in ruil voor toegang tot allerlei accounts, een probleem op te lossen dat er helemaal niet is.

    • Peter Zantingh