Hangover helemaal uitgewrongen

The Hangover Part III. Regie: Todd Phillips. Met: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms, John Goodman, Ken Jeong. In: 115 bioscopen.*

De Wolfpack is terug: de formule moest blijkbaar nog één keer worden uitgemolken. Phil, Stu en Alan beleven hun derde avontuur in The Hangover Part III. In de tweede helft van de film keren de kindmannen terug naar Las Vegas, plaats van handeling van The Hangover (2009), de invloedrijke surprisehit. Het is allemaal niet meer zo wild als in de eerste komedie, waar deel twee slechts een bleke kopie van was. Vreemd genoeg raakt in deel drie zelfs helemaal niemand stomdronken of verzeild in seksueel gênante situaties.

In de proloog ontsnapt Chow – de Aziaat die ook in de voorgaande films zat – uit de gevangenis in Bangkok, waar de tweede film zich afspeelde. Chow blijkt voor miljoenen aan goudstaven te hebben gestolen van gangsterbaas Marshall (John Goodman).

Het lukt de makers niet meer om buitenissige scènes te verzinnen. Ook de grappen zijn uiterst dun gezaaid. Het duurt een hele tijd voor het verhaal een beetje op stoom is en de mannen in Mexico terechtkomen. Hoewel deel vier in een epiloogje in de steigers wordt gezet, zal dat er wel niet meer komen. Hopelijk.

    • André Waardenburg