Geen masochisme

None

Site

The Rejection Generator Project, bit.ly/IlZjc9****

Het heet defensief pessimisme: neem de rampscenario’s door in je hoofd. Sportpsychologen stellen dat het de druk wegneemt voor penaltyseries. Ook op andere vlakken kan het werken, bijvoorbeeld voor werkzoekenden. Wie wat minder moedeloos en nerveus wil worden van de banenjacht zou zichzelf een afwijzingsbrief moeten sturen – gebruik termen als „na ampel beraad”, „vele geschikte kandidaten” en „gebrek aan ervaring”. Het kan je wat leren over je eigen sollicitatiebrief. Je wordt immers gedwongen je eigen zwakke punten op te noemen. Je kunt ook eens in de schoenen gaan staan van ambitieuze schrijvers en op The Rejection Generator Project uit zeven varianten kiezen om een afwijzingsbrief te krijgen van een uitgever op je ingestuurde manuscript. Het is geen masochisme, het is een investering.

    • Alex van der Hulst