Ferry Mingelen (65) stopt ermee - ‘maar politiek Den Haag is nog niet van me af’

Rutte vorig jaar te gast bij Ferry Mingelen tijdens de nabeschouwing van de NOS op Prinsjesdag. Foto ANP / Lex van Lieshout

Politiek verslaggever Ferry Mingelen gaat eind dit jaar met pensioen, zo meldt de NOS.

Eind vorig jaar bereikte Mingelen de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar. De NOS liet toen al weten dat Mingelen in elk geval nog een jaar mocht blijven.

Zijn pensioen betekent overigens niet het einde van Mingelens carrière:

Twitter avatar FerryMingelen Ferry Mingelen @Henrikruithof Dank je Henri. Maar politiek den haag is nog niet van me af.

Mingelen is al dertig jaar werkzaam op de Haagse redactie van de NOS. Sinds 1984 was hij presentator bij het tv-programma Den Haag Vandaag. Daarna werd hij parlementair verslaggever toen het programma werd samengevoegd met NOVA. Sinds september 2010 werkt hij voor Nieuwsuur, de opvolger van NOVA. Mingelen is daarnaast een vast gezicht bij de landelijke en regionale verkiezingen.

Vorig jaar werd Mingelen bekroond met de Anne Vondelingprijs voor zijn politieke verslaggeving. Mingelen kreeg de prijs voor zijn gehele oeuvre.

Volgens RTL-collega Frits Wester gaat de NOS niet verder met Mingelen omdat ze willen verjongen:

Twitter avatar fritswester frits wester Onbegrijpelijke beslissing #NOS contract van @FerryMingelen wordt per 1-1-14 opgezegd met argument verjonging.Twee maanden voor verkiezingen

NOS-collega Herman van der Zandt:

Twitter avatar HermanvdZandt Herman van der Zandt Enerzijds jammer. Anderzijds ook. RT @NOScommunicatie: Politiek verslaggever @ferrymingelen stopt eind 2013 bij de @NOS.

Update 14.05 uur: Mingelen had nog jaartje door willen gaan

    • Marije Willems