Elke dag een andere salade bouwen bij An Reacties

Sfeer

Reclamebureau LBi heeft vier verdiepingen van een kantoorgebouw tussen de A10 en de Bijlmerbajes. De kantine zit op tien hoog en kijkt uit op onder meer de Arena. Het is een gemoedelijke ruimte met bar, discobal, pingpong- en pooltafel. De kleine keuken wordt al 13,5 jaar beheerd door de 60-jarige Anneke van der Veen, in dienst van cateraar Eurest. ‘An’, zoals het jonge personeel haar noemt, probeert zo veel mogelijk variatie te brengen. „In de saladebar bijvoorbeeld: dan weer spinazie, dan weer andijvie of gegrilde groenten. En de warme snacks: als ik hamburgers heb, zoals vandaag, hoor ik ‘jippie!’, dat is natuurlijk heel leuk.” Wij kiezen ook voor een broodje hamburger. Die is niet zelfgemaakt, zegt Anneke desgevraagd: „Nou ja, een beetje van mezelf en een beetje van Beckers.” Maar smakelijk is dit broodje hamburger wel, mede door het verse brood en de frisse spinazie erbij.

Reacties

„An is echt een doorgewinterde Amsterdamse, dat is zo leuk”, vertelt copywriter Vivian. Haar collega Nynke is ook fan van Anneke: „Het is hier net of je bij je moeder gaat eten. Het is veilig en vertrouwd, gewoon een boterham met kaas. Geen hip gedoe, geen keuzestress! Nee, zo luxe als bij veel andere reclamebureaus is de lunch hier niet.” Haar collega Pijke, strateeg, kan dat beamen: „Toen ik hier net werkte dacht ik: wat ís dit? Maar nu ben ik er helemaal aan gewend. De saladebar is goed, je kunt elke dag een andere salade bouwen. En er zijn hier niet elke dag kroketten, deze kantine is goed voor de lijn.” Ook creative director Ellen wil Anneke prijzen: „Van de cateraar krijgt ze zakjes Remia-ketchup, maar die vinden wij vies. Dan gaat ze gewoon naar de winkel om Heinz-ketchup te halen! Lief hè?”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers