Doe-het-zelvers houden luchtgevechten met drones [update]

Update: derde video.

Drones zijn niet alleen een omstreden wapen in verre oorlogen. Drones zijn ook nieuwe hebbedingetjes voor liefhebbers van technisch speelgoed. Ze lenen zich goed voor een nieuw soort krachtmetingen. Het gaat daarbij om zogeheten quadcopters of minicopters, helikopterachtige toestellen met minstens vier of meer rotors. De goedkoopste kosten nog geen honderd euro. Inmiddels verschijnen op YouTube de eerste video’s van luchtgevechten tussen drones.

De primeur (voor zover valt na te gaan) komt toe aan de Amerikaanse site Guns-n-gardens, die eerder opviel door spectaculaire en grappige video’s waarin wapens en robots werden geconstrueerd en getest, en waarin adviezen werden gegeven voor het overleven van aanvallen door zombies.

In de krant schreef ik dat de drones wel wapens zouden kunnen gebruiken, zodat ze elkaar niet door fysiek contact uit de lucht hoefden stoten. En kijk nu eens:

    • Herbert Blankesteijn