Buwalda’s Bonita Avenue wordt hoorspel

In opdracht van de NTR bewerkt De Hoorspelfabriek de succesvolle roman Bonita Avenue van Peter Buwalda tot een hoorspel. Het gaat in totaal om twintig afleveringen van een half uur.

Het hoorspel wordt vanaf januari 2014  elke vrijdag van middernacht tot half een ’s nachts uitgezonden op Radio 1.

Het scenario is van de hand van schrijvers Eva Gouda en Koen Caris. De regie van Bonita Avenue is in handen van Marlies Cordia en Vibeke von Saher, beiden van De Hoorspelfabriek.  De cast is nog niet bekend. Die hoopt de Hoorspelfabriek de komende weken in te vullen. De opnamen gaan direct na de zomer van start.

De NTR hernieuwt hiermee de samenwerking met De Hoorspelfabriek, die eerder Mannen die vrouwen haten, het eerste boek van de Millennium Trilogie van Stieg Larsson, tot een succesvol radiodrama bewerkte dat op Radio 1 werd uitgezonden.

    • Sebastiaan Kort