Arrestatie om Parijse steekpartij

De Franse politie heeft vanochtend ten zuidwesten van Parijs een 22-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van het neersteken van een militair in Parijs afgelopen zaterdag. Volgens politiebronnen gaat het om een aanhanger van de „traditionele of zelfs radicale islam”.

De man, die de afgelopen jaren zou zijn geradicaliseerd, was bekend bij de politie vanwege zijn „religieuze overtuigingen”. Hij was ook met de politie in aanraking gekomen wegens strafbare feiten als diefstal.

Minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls zei dat er over de verdachte nog veel onbekend is, onder meer over „zijn motieven, zijn levensloop, zijn familieomgeving”.

De 23-jarige militair Cédric Cordier is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Van achteren werd hij zaterdag door een man in zijn nek gestoken, vlakbij zijn halsslagader. De militair patrouilleerde in het kader van verhoogde waakzaamheid tegen terreur, die van kracht is sinds Frankrijk in januari in Mali intervenieerde.

De aanval op de militair gebeurde een paar dagen na de moordaanslag vorige week op een Britse militair in de Londense wijk Woolwich. Het incident herinnert Frankrijk ook aan de moorden in en om Toulouse in 2012. De 24-jarige Mohammed Merah doodde toen drie militairen, drie joodse kinderen en een rabbi. (AFP)