Vermisten na kapseizen overvolle veerboot Maleisië

Een overvolle veerboot is gekapseisd op een afgelegen rivier in het Maleisische deel van Borneo toen hij op rotsen botste. 21 mensen worden vermist, heeft de Maleisische politie vanochtend verklaard. Een zoektocht naar overlevenden is bezig.

Volgens de lokale politie bevonden zich ongeveer drie keer zoveel mensen aan boord als het aanbevolen aantal van 74. 181 mensen zouden het ongeval wel overleefd hebben. Politieduikers, brandweer en in de buurt wonende dorpelingen proberen vermiste passagiers te vinden.

De boot was zo vol omdat veel van de reizigers naar hun geboortedorp afreizen voor een oogstfeest dat later deze week wordt gevierd, meldt persbureau AP. Het ongeluk gebeurde halverwege een bootreis van ongeveer 130 kilometer die volgens AP normaal gesproken rond de drie uur duurt. Grote bootongelukken komen in het Maleisische deel van Borneo zelden voor.

    • Anouk van Kampen