Thiemo de Bakker overleeft eerste ronde Roland Garros niet

Dat was het al weer voor Thiemo de Bakker. In de eerste ronde van Roland Garros struikelde hij vanavond over Stanislav Wawrinka, een Zwitser die als negende geplaatst is. Het werd 7-5, 6-3, 6-7 en 7-5.

In de eerste set kwam de Bakker lang uitstekend mee. Een tiebreak leek eraan te komen, maar de Hagenaar wist zijn service op 6-5 niet te behouden. Wawrinka kwam nauwelijks in gevaar op zijn eigen service, waardoor een break in de tweede set opnieuw genoeg was voor de Zwitser.

In de derde set leverde De Bakker snel zijn service in, maar brak hij op 3-2 alweer terug. Vanaf dat moment begon hij beter te tennissen, tot frustratie van Wawrinka. De Zwitser sloeg op 4-4 enkele malen de netband met zijn racket na een verloren punt. In de tiebreak bleek De Bakker veel sterker: 7-1.

De vierde set kende veel overeenkomsten met de eerste. De mannen gingen redelijk gelijk op, totdat De Bakker op 6-5 op zijn eigen service in de fout ging. Op 40-30 verzilverde Wawrinka zijn tweede matchpoint.

De uitschakeling van De Bakker betekent niet dat er geen Nederlanders meer actief zijn in Parijs. Igor Sijsling en Robin Haase wisten gisteren de tweede ronde te bereiken.

Het wedstrijdverslag komt van persbureau Novum.

    • Peter Zantingh