Slepende storing

Na een tweetal aardige lentedagen met zon en hogere temperaturen keert morgen het wisselvallige en koele weer tijdelijk terug. Volgende week kan het droger en warmer worden.

Vooralsnog veroorzaken in de nacht naar woensdag storingen vanuit het zuiden wat regen in de zuidelijke provincies. Woensdag overdag raakt het ook in het noorden van het land in de loop van de dag bewolkt, met ook daar wat regen. Voor de neerslag uit kan met een beetje zon in de vroege ochtend de temperatuur in Groningen nog oplopen naar 16 graden. In de langdurige regen in het midden en zuiden wordt het hooguit 13 of 14 graden.

In de nacht van woensdag op donderdag en ook donderdag overdag blijft de storing over het noorden van het land slepen met regen en 14 graden. In het midden en zuiden is het droger met een beetje zon en temperaturen oplopend naar 17 graden.

Tijdens het weekeinde en begin volgende week, het begin van de meteorologische zomer, voert een stevige noordwestenwind frisse lucht aan en wordt het midden op de dag niet warmer dan 14 of 15 graden. Het weekeinde verloopt buiig. Maandag en dinsdag wordt het langzaam droger. In de tweede helft van volgende week komt er meer hogedrukwerking en wordt het niet alleen droger, maar ook warmer. De temperaturen lopen op naar 16 tot 20 graden.